Colin går:)

Försökte lägga in ett längre videoklipp på när han går men youtube strejkade så det fick bli ett kort istället.


Städning.

Jag hoppas inte att mitt inlägg nedan missförstås på någe vis. Jag älskar mina barn över allt annat och har aldrig ångrat dom. MEN ibland känner man bra att man vill vara liten igen och idag är verkligen en sån dag.

Jag började städa garderoben och nu har jag fått städnoja:) Så det blir att städa hela lägenheten nu. Joona ska åka och lämna Tilda och sen ska han träffa sin arbetsgivare. Han börjar sitt första pass imorn och jag är så stolt över honom!
Jag väntar också på att Elsa ska höra av sig så får vi se om vi kan ses idag. Hoppas hoppas men annars tänkte jag och Marie åka till grekland och hälsa på henne när ekonomin tillåter. Kan ju bli rätt billigt om vi kan bo hos henne.

Puss


Ångest idag...

Idag känns allt bara skit. Vet inte om det är pms eller något annat som gör att humöret inte är på topp men det är inte kul att känna såhär. Ibland vill jag inte vara vuxen. Jag vill vara hemma hos mamma och bara vara. Inte ha räkningar som behöver betalas eller mat som behöver lagas. Jag vill vara liten igen. Jag tror att jag blev vuxen för tidigt. Jag var inte redo. Jag fick ansvar över ett annat liv när jag var 17 år och det är inget jag rekomenderar till någon. Jag ångrar det ABSOLUT INTE och jag hoppas att jag inte blir missförstådd nu men jag tycker att man ska få vara barn/ungdom klart innan man skaffar barn. Jag kan säga att jag var hundra gånger mer redo nu när jag blev gravid igen men fortfarande har jag väldigt stort behov av att vara själv och få göra saker själv.
Men jag älskar och lever för mina barn! Dom är mitt allt!

Sen har jag tröttnat på vissa människor som jag har bestämt mig för att inte lägga någon mer energi på. Jag kommer lägga min energi på dom som gör detsamma för mig. Varför slösa bort massor av tid med folk som bara kommer när det passar! Nej tack!

Hursom...nu ska jag sluta gnälla. Barnen städar rummet och jag ska gå och väcka Joona...

Puss på er<3

Haha guud va liten han va här!


Fredag kväll...

Godkväll!

Dagen har varit bra. Vi har varit hos Carro och William där vi blev bjudna på supergod lunch. Alltid så mysigt att sitta med varsinn kopp kaffe och bara prata. Sen åkte vi hem och lagade middag,busade med barnen och nu sover dom sött i sina sängar. Joona kollar på "smala sussie" och jag har pluggat några timmar. Får fortsätta imorn för det går sakta men säkert. Imorgon ska jag förhppningsvis träffa min underbara Elsa som är här hemma i sverige och hälsar på:) Och sötMarie ska med också:) Roligt roligt!

Annrs då... Colin har fått dagisplats på samma dagis som Oliver. Vi fick platsen till den 25 januari och det blir lite kruxit eftersom jag börjar skolan den 11. Men ringde till förskolechefen och han skulle kolla upp om det gick att lösa så han kanske kan börja tidigare. Skulle vara guld!

Ne nu ska jag umgås lite här innan sängdax!

Puss


...

Idag har varit en ok dag hitills, inte gjort så mycket faktiskt. Sov med Colin hela förmiddagen men är lika trött ändå. Känns som att jag ska somna så fort jag sätter mig ner. Colin sover just nu och jag o Oliver har pysslat lite. Nu kollar han på barnprogram och jag sitter här. Snart kommer Joona och Tilda. Oliver frågar hela tiden när dom ska komma. han längtar efter låtsassyrran.
Ikväll blir det till att plugga igen. Måste få ihop en sammanställning på två texter och jag tycker det är skit svårt. Men det måste göras...

Kommentera mera hörrni! Räcker med bara en rad men kul att få feedback på det man skriver;)


Trött!!

Godmorgon!

Jag sitter här med röda ögon och skriver. Känns som att jag jämt är trött! Satt uppe sent inatt och pluggade. Vi skulle skriva en skräcknovell och nu är den ÄNTLIGEN färdig! Älskade Fannie hjälpte min med finjustering och stavning. tack gumman<3
När Colin vaknade i morse så ville jag bara somna om. Men nu blir han nog trött snart igen så då tänkte jag vila med honom. Gud jag känner verkligen hur ögonen faller ihop. Jag får stoppa här och skriva senare igen..

OMG vilken resa!

Hej på er!

Hemma igen men har inte hunnit sitta vid datorn någonting.Och det här blir också ett snabbt inlägg för sen måste jag plugga hela kvällen.  Har iallafall myst med min familj och haft fullt upp på dagarna sen vi kom hem. Idag va jag och Carro med alla tre pojkarna i farsta och kikade runt. Men det här att gå i affärer med dom små är ingen höjdare längre. Det blir mycket gnäll och dom vill komma upp och krypa hela tiden. Men snart kan dom gå och då blir allt så mycket lättare. Blir lite skitit att låta dom krypa omkring i ett köpcentrum.

Hursom! Resan till London va helt UNDERBART!!! vi sov sammanlagt 13 timmar på fyra dagar och det säger väl allt! BILLIG shopping och varit ute nästan hela nättterna! Vi har skrattat som tusan och varit med om dom sjukaste sakerna! Men tyvärr inget som går att förklara så här på bloggen;)
Tänkte iallafall lägga in lite bilder och vill ni se fler på gå in på www.ates.blogg.se eller www.carolinealexandra.bloggplatsen.se

Colin ville följa med mamma till london<3

Jag i hotellrummet.

Precis när vi hade kommit fram. Blev många hissbilder;) 

I LOVE U SNYGGING!;)

Jag och min nya flickvän;);)

Nicole och Carro i taxin.

Alla tjejorna:)

Jag va trött i fötterna!

Puss;)

På väg ut:)

Beautiful girls!

Jag hoppade lite i sängen:D

Sen joinade Nina mig:D

Fannie blev lite arg på Carro, eller inte;)

Sen blev det löpning på gatan:)

Fannie stretchar och Carro kliar sig på näsan precis i rätt tillfälle:)

Älskar er<3

Fannie hittade en danspartner;)

Jätte gulliga svenska tjejer. Ena bodde på samma gata som vi gjorde förut. Visst ser det ut som mitt ben?Haha

Åhh eftersom min dator är såååå långsam på att ladda upp bilder så orkar jag inte lägga in fler nu. Vi hade det så kul och jag kan verkligen börja le för mig själv när jag tänker på allt vi gjort!

Nu MÅSTE jag plugga!




ÅHH varför går det inte.

Just nu har jag tusen tankar i huvudet. Jag stressar upp mig och det gör det hela ännu värre. Skulle ha pluggat hela kvällen men blev nerbjuden til Chloé på te och det lät mycket mer lockande än att försöka få ner ett refarat på papper. Herregud hur sårt kan det vara? Det tar bara stopp när jag väl sitter där och försöker! Nu har jag suttit i 1.5 timme och äntligen kunde jag skicka iväg uppgiften till läraren. Jag blev inte nöjd, men kände att jag inte kom längre. Varförr har jag så höga krav på mig själv? Åh jag blir tokig! Och innan fredag måste jag ha skickat in ett utkast på en skräcknovell och min fantasi ligger och solar på en öde ö just nu. Jag behöver ideér! Hjälp?

Heldag igår:)

Godmorgon!

Igår hade vi ju som sagt kalas för lilla Boll.
Dagen började kl 5.15 med att Oliver kommer in till oss och visar sin tand som han tappade. Fattar fortfarande nte om han vaknade av att han tappade den eller om han hade legat vaken och vickat på den?
Hursom så väckte han både Colin och Tilda och ingen va ju direkt utvilad just då så det blev massa gnäll och gråt. Tillslut fick jag Colin att somna om och då va det bara att sätta igång med allt. Jag städade lägenheten,bakade maränger, gav barnen frukost, letade som tusan efter kalaskläder,gjorde iordning mig själv,väckte joona mm. Ja fullt upp hela morgonen! Vid 13.00 kom Marie och hjälpte mig att göra iordning lokalen och någon halvtimme senare kom carro och Niklas med dom goda kladdkakorna. Nicklas fick hjälpa till med marsipanen för den lyckades jag inte riktigt med:)

Sen va det iallafall klasdax och det kom massa folk! Det va en riktigt mysig stämning men som vanligt stressar jag upp mig för att jag vill att alla ska ha trevlig, Så jag sprang runt och försökte prata med allt och alla  så det blev inge fika för min del:) Klockan flög iväg och Boll fick masa fina presenter! Kläder,leksaker,presentkort,nappar,pengar,en jättefin åkpåse till vagnen,gosedjur mm. Han fick äta tårta och va helt speedad av alla människor men när klockan började närma sig 16.30 så säckade han ihop och ville bara vara hos mamma. Då fick Joona lägga honom och vi började städa. Tack Fannie,Katja och Loijsan för hjäpen med städningen! Och tack Carro, Marie och Nicklas för hjälpen innan! Ni är guld!

Här kommer lite bilder från dagen:



Tack allihop för ett jätte mysigt kalas och för alla fina presenter!! <3<3


Herregud vilken mardröm!!!



Så bra!


Kommentera mera!

Blir mycket mer peppad att skriva då!

Morn!

Colin sov ända till 7.00 idag:D jag blev glad när jag vaknade och kollade klockan. Msåte försöka att skaffa fasta kvällsrutiner på kvällarna. Just nu lägger han sig så olika tider. Oliver är också utvilad och nu sitter vi och myser i soffan. Ska tända lite ljus, det är så mysigt nu när det är mörk ute.

Annars då? Om någon timme kommer Loijsan hit. Vi ska på möte med nordea kl 10.00 ang bostadslån. Håll tummarna!!

nu ska jag severa herrarna lite frukost..


Bilden är från i förrgår. Morgonmys i soffan<3


Grattis!

Grattis Carro och Nicklas på eran 4-års dag! Hoppas ni får en jätte mysig kväll!


Nu sover pojkarna...

...efter en mysig kväll med mamma och Thomas som va här och åt middag o fikade. Colin sov en stund innan dom kom men vaknade på dåligt humör och va sur första timmen. men efter lite mat så piggnade han till och har varit en liten solstråle hela kvällen. Oliver fick några nya dataspel av Thomas så han va helnöjd.
Colin fick en grej som ser ut som en liten dator. Den spelar massa låtar och man kan byta mellan svenska och finska genom att trycka på en liten knapp. Perfekt eftersom han både är finsk och svensk. Joona pratar bara finska med honom men eftersom han är med mig hela dagarna så är det nog svenskan han snappar upp bäst? Får ta och lära mig lite finska så jag kan hjälpa till med det:)

Annars har vi varit hos studievägleraren idag, men dom va otrevliga och ville inte ha oss med barnen där så vi får söka hemifrån istället. Blev en snabb fika med Fannie också:)

Jag är super trött efter den tidiga morgonen så jag ska göra iordning mig för natten nu!




Söka skola idag!

Födelsedagsbarnet vaknade kl 4.00 i morse! Just då hade jag ju ingen lust att sjunga happy birthday direkt!
Ibland, eller ja väldigt ofta önskar jag att jag va en riktig morgonmänniska som bara flyger upp direkt och är pigg! Önskedröm? Ehh ja! Vi åt iallafall en riktig mysfrukost hos mamma och Colin fick Mariekex att tugga på efter lite yougurt med färska bär:)

Oliver är på dagis och Bollboll somnade i vagnen på vägen. Jag och carro ska till studievägledaren snart och söka skolar. Så roligt att vi förhoppningsvis kommer kunna gå samma kurser. Då kan man stötta varandra och plugga tillsammans. Dock vill jag inte bli mäklare längre! Jag vill hjälpa människor på nå vis. Har ju ett tag på mig att tänka iallafall.

Nej nu måste jag ta tag i sminkningen om jag ska kunna visa mig ute idag. Blek och trött är den bästa beskrivningen av mig själv just nu!

//C


Ett år sen..

Tänk att för ett år sen så satt jag och Joona och väntade på att få komma in i operationssalen där dom skulle plocka ut vårat lilla underverk.

Tänk att för ett år sen så träffade Vi Colin för första gången! Han va så fin och jag har lovat mig själv att ta vara på varje dag med honom och hans storebror!


Grattis Boll-boll på din första födelsedag!


Älskar dig mitt hjärta!

God natt!

Nu ligger jag i mammas vardagsrum och ska sova. Älskar den mysiga känslan här och att se mina små pojkar ligga och sova sött får mitt mammahjärta att må utmärkt.

Hoppas Colin sover till 6.30 som han gjorde i morse. orkar inte med dom där 5-mornarna nå mer!

UH:(


Imorn fyller min prins 1 år!

Godkväll!

Nu har jag vasrit dålig på att uppdatera igen. Försöker hinna med men det kommer alltid saker i vägen.
Idag har vi varit hemma hos Carro och William. Vi bakade pizza (efter mycket om och men)!! Degen höll på att flyga in i väggen ett par gånger, haha!
Hursom..barnen lekte på som vanligt och det är helt sjukt vilka mamma-känslor man kan få för någon annans barn! Jag får ont i hjärtat när William gråter och när han skrattar så fylls man av glädje. Precis som med sina egna små. Lilla skrutt!

Jag hann också med att handla lite till kalaset som är på lördag. Själva bakningen är inte min starka sida så där får jag hjälp av Carro och Loijsan! Carro ska baka kladdkaka och mariannefluff och Loijsan har gjort bullar, muffins och kaka! Ni är guld älsklingar!

Tänk att min lilla pojke fyller 1 år imorn:)


God morgon!

Har varit ett par tuffa dagar men nu känns det som att det börjar vända? Dock har jag fortfarande ont i halsen och känner mig hängig men ändå.. Har blivit ompysslad hemma hos mamma och igår va jag hemma hos Carro och blev omhändertagen där. Ni är guld! Har fått lagad mat och väldigt mysiga pratstunder. Pojkarna lekte som vanligt jätte bra och det är verkligen kul att se hur deras lekar utvecklas. Det har också hänt en del på jobb/skolfronten men det är inget jag vill ta upp innan allt är klart. Svenskan börjar iallafall på måndag och då har pappa lovat att vara barnvakt åt mina guldklimpar. kommer vara jätte nervös:) Men det ska nog gå bra. Idag kommer Loijsan hit och vi ska baka till Colins kalas som är nästa lördag. Tänk att min lilla plutt blir 1 år! Herregud va tiden går fort!


...

Igår kväll kände jag mig helt psykiskt utmattad. Allt kom verklígen på samma gång och jag är väldigt känslig för det. Men istället för att ligga och storgråta så kände jag mig nästan apatisk. Visst kom det en del tårar men mest kände jag bara för att ligga i sängen och bara vara. Colin som dåligt inatt också. Han vaknade först vid 1 och sen vid 4 så var han jätte pigg. Med stora ögon va han på väg ur sängen flera gånger och jag tror att klockan hann bli 5 innan han somnade om igen. Jag har frusit och inte alls mått bra inatt. Idag skulle jag egentligen träffa Fannie men tror att jag håller mig inne och försöker bli frisk istället. Har nog inte ork att gå ut.

Har tänkt jätte mycket på min gammelmormor och är glad att hon fick en sån fridfull död. Hon hade levt klart sitt liv och hon slapp ligga och vara sjuk. Men det känns i hjärtat att förlora någon:(

Nu måste jag ringa min chef och min älskade mormor.

tack till mina älskade vänner som alltid finns där när livet känns tufft. Ni vet vilka ni är och er kommer jag aldrig vända ryggen<3

Hoppas ni får en bra dag!






R.I.P gammelmormor...

...du kommer alltid att finnas i mitt hjärta<3

Klagoblogg?

Ledsen om det har blivit så mycket klagande i bloggen och att jag inte har så mycket kul att komma med. Tyvärr är blir det inte bättre idag heller.. Har inte fått mycket sömn inatt. Colin har vaknat och skrikit,gnällt,, snarkat som tusan och varit varm. Vet inte om det är tänder eller bara vanlig förkylning på g? Jag har också känt mig dålig hela natten och vaknade med halsont och huvudvärk. Men det va bara ta sig i kragen och pallra sig upp vid 6. Grät av trötthet men man har inte så mycket val när man har en liten. La mig på Colins golv medans han lekte för sig själv. tillslut tröttnade han på att leka och började slå mig i huvudet med leksaker. Då fick han frukost men jag har fortfarande inte fått i mig något. Colin somnade för ett tag sen och jag har precis tagit en varm dusch. Ska promenera till mamma snart. Blir nog att vi sover där i natt så jag kan få lite avlastning. Vet inte om jag orkar med en till sån här natt!

Tack älskade Fannie för att du finns! En stor kram till dig!<3

Colin i filmlådan!


Colin hoppade i lådan själv och stod där ett bra tag,

Sen blev han trött och vilade lite...men han lämnade inte lådan:)




Godmorgon!

Natten har varit hemsk!! Det är så kallt i våran lägenhet så att jag får sova med tjocktröja och mjukisbyxor! Jag vet att det har varit fel på värmen i flera år och att det ska fixas snart men tills dess MÅSTE vi flytta bort sängen från fönstret! Det har blåst in och jag har så ont i nacken idag!

Nu sitter jag,Oliver,Tilda och Colin framför tvn och äter mysfrukost. Eller ja...Colin röjer mest bland filmerna.
Kl 9 ska Oliver vara lämnad på dagis och jag o Colin ska åka mot Carro.

Ha en bra dag:)

Beeebis!

Alltså jag kan inte sluta titta på videon med supersöta lilla Mio! gud vilken underbart söt liten pojke! Ni har verkligen fått två helt perfekta barn Sinagumman!

Nu sover hela huset så jag säger god natt jag också!


William och Carro imorn:)

Nu sover Colin och snart är det dax för dom stora barnen att sova också. Tilda blir kvar tills imorgon så hon och Oliver leker för fullt. Colin har varit som en liten igel på mig ikväll och kryper efter mig vart jag än går. Tänk att jag snart ska vara borta från honom i TRE hela dagar! Hur ska det gå? Men det ska bli riktigt kul att komma iväg med tjejerna:)

Imorn ska vi träffa Carro och William o det är alltid lika uppskattat:) Colin och William har så himla kul tillsammans! Ofta när vi kommer dit så sätter sig jag och carro och pratar. Barnen kryper iväg till Willams rum och leker en stund. Sen hör man antingen skrik för att dom bråkar om en leksak, eller så kommer dom krypandes ut tillsammans:) Hur gulligt som helst! Fina pojkarna! Och Carro mitt hjärta! Tänk att man kan hitta en sån bra vän genom bloggen:)

Vi ska iallafall till studievägledaren och söka kurserna som börjar i December. 12 okt börjar mina två första kurser och det känns både skrämmande och kul. Hoppas jag klarar att jobba, plugga och ta hand om två barn?!  Grejen är ju att jag har alltid haft svårt för skolan och har koncentrationssvårigheter. Gick ju i en liten skola för bara tjejer och där fick vi hur mycket hjälp som helst. Det kommer nog vara lite annorlunda att sitta i skolbänken nu. Men jag har bestämt mig! Det ska gå!

 


alltid dessa rubriker!

Usch va allt kan vända fort. Just nu känns det inte alls som någon bra kväll! Tror att det är dax för "kvinnliga veckan" snart och det får mig alltid ur balans. sen är det förstås mycket annat som gör en sur och grinig. Men det är alldeles för privat för en öppen blogg. Hursom så tror jag att det blir en tidig kväll ikväll. Oliver åker till sin pappa i morgon och det är också en orsak som gör att ångesten flödar. Varför kan han inte vara hos mig jämt?=( Det gör så ont i mammahjärtat att lämna honom men jag försöker alltid att stänga av dom känslorna så att han inte märker hur ledsen jag blir. Men jag går för det mesta nerför dagisslänten med gråten i halsen.



När barnen har somnat sen så ska jag läsa klart Magdalenas bok och bara vara. Ibland känner man bara för att vara någon annanstans!


Söndag!

Jaha då va det söndag igen! Igår somnade jag rätt tidigt efter att helt ha fastnat i Magdalena Graafs bok! Herregud va hon har varit med om mycket! Den är verkligen jätte sorglig och absolut värd att läsa! Tänk att det finns kvinnor som verkligen lever sådär! Hemska tanke!

Hur som helst! Idag har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Jag fick sovmorgon till 8 men Colin sov rätt oroligt i natt så sömnen blev ändå avbruten flera gånger. 
Idag ska Tilda hem till sin mamma igen och jag saknar min mamma jätte mycket. Får se om vi hinner hem till henne en stund ikväll.

Nu ska jag ta upp Oliver ur badet! Skriver senare igen...


En riktig hammarbyare direkt från start<3

Trött man blir!

Åhhhoooohhh! Iband blir jag så fruktansvärt trött på allt!!!

Full fart med tre barn...

...Ja det kan man verkligen säga! Just nu är Joonas dotter Tilda här. Hon och Oliver leker så himla bra tillsammans och roar sig mycket själva men när dom väl tröttnar på att leka så blir det mycket tjafs . Just nu bråkar dom om att Tilda vill putsa tvn samtidigt som Oliver vill titta på den. Jag låter dom sköta det själva eftersom jag tycker det är viktigt att dom lär sig lösa konfliker på eget vis, men håller hela tiden ögon och öron öppna så att allt går rätt till. Rättvisa är viktigt! Nu sprang dom in i sitt rum och ska börja någon ny lek. Precis som att bråket nyligen aldrig hade skett. Colin kryper snabbt efter i hopp om att få komma in, men dom stänger dörren och han sitter utanför och gnäller. Stackarn vill också vara med sina syskon och leka. Till nästa gång ska jag göra storrensning i barnens rum. Plocka bort alla kulor, legobitar och allt som är för smått så kan han också vara med och leka i deras rum.

Nu ringde Marie precis och vi bestämde träff i farsta centrum. Jag tar med alla barnen så att Joona får en riktig sovmorgon, IMORN ÄR DET MIN TUR!:).


Ny blogg...igen!

Jag kände än en gång att det va dax att börja på ny kula. Gillade blogspot.com MYCKET men känner mig ändå mer hemma här eftersom det va här jag började blogga från början. Ni vet hur det är..borta bra men hemma bäst;)

Däremot va det mycket lättare för en icke-data-kunnig som mig att fixa en snygg design på blogspot, MEN som tur är har jag ju Fannie som tillochmed pluggar it just nu! Duktiga flicka! Hon har hur som helst halvlovat att hon ska göra min blogg lite finare. Så mycket roligare att skriva då!

Jag måste bara börja med att skriva om i onsdags då Sinas och Mickes lilla prins kom till världen! Herregud vilken söt liten pojke! Och jag är så glad för eran skull gumman! VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN MIO<3
Jag, Loijsan och Joona åkte till örebro tidigt för att passa deras lilla sessa och det gick verkligen hur bra som helst. Hon och Colin lekte jätte bra tillsammans även om Colin då och då försökte stoppa in ett finger i Emsans mun.
Jag och Loijsan gick långa promenader med dom små, kikade i affärer och bara myste av den verkligen underbara staden. Skulle LÄTT flytta dit! Och deras lägenhet va så fin! välkomnande och varm. Jaa va säger du Loijsan? ska vi ta vårat pick och pack och flytta till örebro?:)


Klicka för större bilder!!